Hedwig Adema


"smakelijk"eten

12-06-2013 18:42

Een groot deel van de Amerikaanse bevolking is verslaafd aan fabrieksvoedsel. En naar verwachting is in 2030 de helft van de bevolking te dik. De Amerikanen zijn opgegroeid met het vaak veel te zoute, zoete en vette fabrieksvoedsel dat heeft geleid tot een ware obesitasepidemie. De grote fabrikanten willen vooral hun aandeelhouders tevreden houden, dus moeten ze zo veel mogelijk winst maken. Dit doen ze door zo goedkoop mogelijk eten te produceren dat gemakkelijk te bereiden is en toch "lekker". En dat lukt natuurlijk alleen met veel zout, suiker en vet. Het probleem van ongezond eten is al een jaar of dertig oud in de Verenigde Staten. Hele generaties zijn er opgegroeid met enkel kant-en klaarmaaltijden. Ze weten niet eens hoe gezond, vers voedsel smaakt.

Maar nu komt 't.......Vele van de voedselproducenten eten hun eigen producten niet eens, ze weten namelijk precies hoe het gemaakt wordt en wat er in zit en proberen het op álle mogelijke manieren aan ons te verkopen. Een manager van Kraft (van LU, MILKA en Toblerone) die zelf geen snacks eet. De productontwikkelaar van Frito-Lay (chips) die chips mijdt als de pest, en een frisdrankproducent die zelf alleen water drinkt.........

Vanmorgen sprak ik mijn vriendin wiens zoon in een  fabriek werkt waar ze chemische toevoegingen fabriceren, de zogenoemde E-nummers, die overigens loopt als een tierelier." Grappig" detail is dat deze man op zijn werk moet douchen en de kleding die hij heeft gedragen in een plastic zak mee moet nemen, met zijn onderbroek in een apart zakje, vanwege alle chemische stoffen die op lijf en kleding terecht komen..

—————

Terug