Hedwig Adema


Biologische volkorenpasta met een rucola-avocado-tomatensalade

12-06-2013 19:57

Ingrediënten:

  • 750 of 1000 gram gamba's vers of uit de diepvries

  • 300 gram biologische volkorenspaghetti

  • rode spaanse peper

  • 3 grote tenen ( of meer naar smaak) knoflook

  • olijfolie

  • 1 grote vleestomaat ontveld en in reepjes gesneden

  • bosje peterselie

  • 1 niet al te rijpe avocado

  • zakje rucola

  • 2 vleestomaten

  • een lekkere azijn

  • goede kwaliteit olijfolie

  • peper en zout en honing naar smaak

  • verse basilicum

 

Verwarm 4  borden voor. Kook het water voor de pasta. Laat de evt bevroren gamba's ontdooien. Pel de gamba's en verwijder evt darmkanalen. Hak de knoflook en rode peper fijn en houd apart. Hak daarna een flinke hand peterselie fijn. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de gamba's op hoog vuur en voeg de fijngehakte rode peper en knoflook en reepjes tomaat na 2 minuten toe en bak enkele seconden mee. De gamba's zijn al na 2 minuten gaar (je wilt geen overgare gamba's die veranderen in minigarnaaltjes wanneer je die te lang laat bakken) Giet de gare pasta af in vergiet, doe  terug in de pan en warm die door met een flinke scheut goede olijfolie peper en zout en peterselie.  Verdeel de pasta over de borden. Verdeel de gamba's met rode peper en knoflook erover en garneer met reepjes balilicum. Serveer met onderstaande salade:

Schik de rucolasalade op een mooi bord. Drapeer de tomaat met avocado er mooi overheen. Garneer met fijngesneden basilicum en doe er een lekkere dressing overheen van heerlijke olijfolie en dito azijn. Deze salade doet het ook goed met een bol Buffelmozzerella..

 

—————

Terug