Hedwig Adema


gegrilde zalm met gekruide linzen met citroenmosterdmayonaise

12-06-2013 19:10

Ingredienten voor 4 pers:

  • 4 moten zalm

  • olie om te bakken

  • 200 gram linzen

  • 4 el olijfolie

  • 1 el witte wijnazijn

  • sap van 1/2 citroen

  • paar stengels bosui

  • teentje knoflook

  • verse peterselie

  • een paar el goede mayonaise (zelfgemaakt is het lekkerst)

  • Dyonmosterd

  • citroensap naar smaak

  • kortgekookte broccoli voor erbij

Bereidingswijze: (verwarm evt. de borden voor op 125 graden in de oven)

Doe de linzen in een pan met ruim koud water. Laat dit op middelmatig vuur koken. Tot de linzen beetgaar zijn ( zie verpakking) Haal ze hierna van het vuur en laat ze uitlekken. Voeg azijn olijfolie en citroensap toe en laat de smaakjes in de linzen trekken. Bak de bosui in wat olie samen met de knoflook en schep dit samen met de peterselie door de linzen. Kook ongeveer 750 gram in roosjes verdeelde broccoli beetgaar en roer om met wat olijfolie en zout. De gemakzuchtigen onder ons kunnen ook 2 blikken linzen opwarmen en dan de aanwijzingen verder volgen vanaf het garen van de linzen.

Breng de (eventueel zelfgemaakte mayonaise) op smaak met de dyonmosterd en citroensap. Gril nu de zalm in ongeveer 6 minuten gaar. schep de linzen op de evt. voorverwarmde borden schik de broccoli eromheen en leg er de gaargegrilde zalm erop. Drapeer de mosterdcitroenmayonaise erover heen. Wanneer je het heel netjes wil doen kan je de mayonaise in een speciaal daarvoor knijpflesje doen, waarmee je mooie sliertjes kunt draperen.

—————

Terug



Maak een gratis website Webnode