
Hedwig Adema
Humus Lunchgerecht
12-08-2013 20:46Humus;
Blik kikkererwten(poezeblikformaat)
Limoen-of citroensap ongeveer een halve limoen of kwart citroen
Lepeltje Tahin (sesampasta hoeft niet persé maar hoort er officieel wel doorheen, niet teveel anders smaakt de Humus naar pindakaas)
Flinke scheut olijfolie
Bosje koriander
Half geperst knoflookteentje
Lepeltje sambal
PS, je kunt ook wasabi toevoegen en dan de koriander en sambal weglaten.
Spoel de kikkererwten af en doe in een plastic mengbeker en voeg de rest van de ingrediënten toe, blender de boel met een staafmixer tot een homogene massa, wanneer het te dik is nog wat olijfolie toevoegen, proef of er nog wat limoen-of citroensap bij moet of nog iets van de andere smaakjes. Lekker op een wrap met avocado, paprika en alalfa of taugé met wasabi oprollen en mooi doorsnijden.
Of op een cracker met repen avocado en snacktomaatjes Superlekker en gezond. Drink erbij een lekkere fruitshake.
—————