
Hedwig Adema
Krieltjessalade met salsa verde
12-08-2013 22:09Ingredienten;
750 gram krielaardappels in de schil
Bosje basilicum
Bosje munt
Bosje bieslook
Bosje peterselie
4 ansjovisjes
Kappers
Flinke eetlepel mosterd (Dyonmosterd)
Olijfolie
Peper en zout
Komkommer
Beker snack tomaatjes.
Bereiding: Snijd de krieltjes doormidden en kook beetgaar in ongeveer 10 minuten. Doe de kruiden in een grote beker voeg alle ingrediënten toe behalve de komkommer en tomaatjes, en maak met de staafmixer de salsa verde.
Doe de krieltjes in een mooie schaal en schep de salsa door de nog warme krieltjes (de smaken kunnen zo lekker intrekken) was de komkommer, haal de zaadlijsten eruit met een lepeltje en snijd in plakjes, halveer de tomaatjes en schep deze samen met de komkommer door de salade en laat afkoelen in de koelkast, lekker als bijgerecht bij de barbecue.
—————