Hedwig Adema


Oosterse Zalm met geroosterde sesamzaadjes

03-07-2013 20:16

Oosterse Zalm met geroosterde Sesamzaadjes

Ingredienten:

  • Olijfolie

  • 4 moten zalm à 150 gram

  • 2 grote wortelen à 100 gram

  • 1 rode paprika

  • 1 kleine komkommer

  • 125 gram taug-e

  • 1 bosje bosui

  • 3 grote tenen knoflook

  •  Sweet Chilisaus

  •  Sojasaus

  • 200 gram noodles

  •  Sesamzaadjes

  •  Sesamolie

Bereidingswijze:

Rooster eerst de sesamzaadjes lichtbruin in koekenpan en houd apart. Tevens is het wenselijk om de borden voor te verwarmen. (in de oven op 125 graden)

Schil de wortelen met een dunschiller en snijd in dunne plakjes, snijd tevens de paprika in reepjes, schil de komkommer met een dunschiller en snijd de komkommer overlangs door en ontdoe deze van zijn zaadlijsten en snijd in dunne boogjes.

Snijd de bosui alvast in dunne ringetjes ook het groen (houd wat achter voor garnering). Verhit de olie in de pan en bak hierin de wortel, paprika en boogjes komkommer enkele minuten op hoog vuur. Voeg een ruime scheut zoete chilisaus toe en een scheutje sojasaus. en knijp hierboven de 3 tenen knoflook uit Bak nog even door en proef of de wortel gaar is, het moet nog enigszins knapperig blijven. Voeg op het laatst de taugé toe. Kook het water voor de noodles in een snelkoker, en kook de noodles (dit kan wanneer de zalm bijna gaar is, noodles hoeven immers maar een minuur of 4)

Verhit voor het bakken van de zalm olie in een koekenpan, leg de 4 zalmmoten in de hete olie en laat even 2 minuten bakken op hoog vuur, voeg de reepjes bosui toe door ze langs de zalm mee te laten bakken, voeg een flinke scheut chilisaus toe en een scheutje sojasaus en keer de zalm voorzichtig met 2 spatels om na 3 minuten en stoof de andere kant 3 minuten, nu is de bosui ook gaar en de saus ingekookt.

Haal nu de voorverwarmde borden uit de oven en verdeel de gare noodles erover, schep de oosterse groenten daarop, leg daarop de zalm en drapeer er de bosui met ingekookte saus op. Garneer met de geroosterde sesamzaadjes en wat fijngesneden bosui

 

—————

Terug