Hedwig Adema


Pasta met Gamba's in Dragon Roomsaus met rode peper

26-07-2013 00:00

Ingrediënten:
Voor 4 personen
300 gram (verse) tagliatelle
Scheut olijfolie
500 -750 gram gamba's vers of uit de diepvries
Half bosje verse krulpeterselie
Rode peper
2 grote tenen knoflook
2 dl slagroom
ongeveer 11/2 dl droge witte wijn
stukje visbouillontablet (niet te groot eerst proeven het is snel te zout)
Theelepel maizena aangelengd met water
Sap van kwart citroen
Half bosje verse dragon

Ontdooi de gamba's door ze te spoelen met koud water en ontdoe ze van hun jasje, kijk of er evt nog zwarte draadjes aan de buikzijde zitten zo ja, dan deze verwijderen (aan de rugzijde gebeurt dat meestal wel) en leg ze koel weg.
Verwarm de oven op 125 graden om de borden voor te verwarmen. Hak de peterselie en dragon fijn en bewaar afzonderlijk van elkaar in een bakje.
Hak nu een heel klein pepertje (zonder pitjes) of een halve grote peper fijn en rasp op een fijne rasp de knoflooktenen fijn (ik vind dit een handige manier) Kook het water vast voor de pasta en weeg de pasta vast af. Doe de pasta in het kokende water en kook volgens de gebruiksaanwijzing.
Dep de gamba's droog. Verhit de olijfolie in een wok en bak op hoog vuur de gamba's , voeg na een minuut de peterselie knoflook en spaanse peper toe en bak nog een minuut mee.
Blus af met de slagroom en de wijn en laat een minuut op hoog vuur iets inkoken en verbrokkel het kwart blokje bouillon erboven, bind bij met maizena en proef of er nog wat zout en peper bij moet, voeg eventueel nog wat water toe, en wat citroensap naar smaak.
Doe het vuur onder de gamba's uit en warm het evt nog even op wanneer de pasta nog niet gaar is.
De gamba's mogen hooguit maar 3 minuten verhit, anders worden ze te gaar
Giet de pasta af en voeg er een scheut olijfolie aan toe en hussel om.
Haal de voorwarmde borden uit de oven (pas op héét) en verdeel er de pasta over, schik de gamba's met de saus over de pasta en garneer met de dragon.
Serveer eventueel met Parmasaanse kaas en de onderstaande salade.

Salade van doperwten, komkommer, snacktomaatjes en gedopte tuinboontjes.

Ingrediënten: klein zakje gemengde salade
250 gram fijne doperwtjes uit de diepvries
250 gram dubbel gedopte tuinboontjes
halve komkommer
Bakje snacktomaatjes gehalveerd
Flinke hand verse bieslook
flinke scheut goeie olijfolie
Lekkere balsamico azijn
Zout en Peper
Honing



Kook even de tuinboontjes 2 minuten, spoel koud en ontdoe ze van hun jasje, (ik heb bevroren tuinboontjes genomen omdat ik verse vaak te melig vind)
Doe de ontjaste tuinboontjes in een kom, blancheer de doperwten en spoel ook deze koud en voeg bij de tuinboontjes. Snijd de komkommer en doe bij de salade, tevens de gehalveerde snacktomaatjes en het zakje salade.
Hak de bieslook fijn en hussel erdoor. Klop een dressing van de olijfolie en de balsamico en breng op smaak met zout en peper en evt ietsje honing.
Schep de salade om en serveer bij bovenstaande pasta.

—————

Terug